گزارش: معصومه مریخ طارسی
به گزارش نسیم آوا, پل تاریخی سیکاپل جویبار در سال ۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. وجود زمینهای شالیزاری و درختان سرسبز در اطراف این پل طبیعت وصف ناپذیر و خیره کننده ای را برای رهگذران و گردشگران بوجود آورده است.
پل تاریخی سیکاپل که به پل درویش محمد شاه نیز معروف است, در نزدیکی شهر جویبار و بر روی رودخانه سیاهرود قرار دارد.
تاکنون همه فکر میکردند سیکاپل مربوط به دوره قاجاریه می باشد ولی بعد از ریزش و باز شدن این پل و دیده شدن آجرهای به کار رفته درون آن متوجه شدند که قدمت این پل بیشتر است و به اواخر دوره صفوی برمی گردد. این پل بیش از ۳۰۰ سال قدمت دارد.
طول این پل حدود ۶۰ متر و ارتفاع پل بین ۳/۶۰ تا ۴/۲۰ متر می باشد.
محمد باقر هاشمزاده کارشناس معماری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مازندران در بازدید از پروژه مرمت و بازسازی سیکاپل جویبار، با بیان اینکه تاکنون همه فکر میکردند پل تاریخی سیکاپل جویبار مربوط به دوره قاجاریه است, گفت: بعد از ریزش و باز شدن این پل و دیده شدن آجرهای به کار رفته درون آن متوجه شدند که قدمت این پل بیشتر است و مربوط به دوره صفوی میباشد.
وی افزود: متاسفانه به دلیل زیرِ آب رفتن این پل در فصل سیل و بارندگی طی سالیان گذشته قسمتهای زیادی از پل از بین رفته است.
هاشم زاده با اشاره به اینکه در سالهای گذشته کار سنداژ پل انجام شده است، گفت: مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان از اعتبارات سال گذشته بابت جمع کردن سر طاق که ریزش کرده بود و بدنه پل و امسال نیز اعتبار یک میلیارد تومان برای ادامه کار پل در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سالیان گذشته به دلیل مرمت ناشیانه این پل تاریخی و تزریق بتن که هیچگونه سنخیتی با مصاحی مانند آجر و گل ندارد و همدیگر را رها میکنند موجب تخریب بیشتر این پل شده است.
کارشناس معماری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به وجود نخالههای موجود در داخل و اطراف رودخانه از ادارات مربوطه درخواست کرد نسبت به جمع آوری نخالهها و لایروبی رودخانه اقدام نمایند.
محسن نژادابراهیم رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان جویبار با بیان اینکه از سال ۹۴ با تزریق اعتبارات قطره چکانی, کار تعمیر و بازسازی پل تاریخی سیکاپل جویبار شروع شده است، گفت: مرمتکار این پل یکی از نادرترین مرمتکاران پلهای تاریخی میباشد که بازسازی، مرمت و نورپردازی این پل را به عهده دارد.
وی هدف از بازسازی و مرمت این پل را حفظ آثار باستانی و تاریخی این شهرستان ذکر کرد و افزود: این پل دیگر کاربری تردد نخواهد داشت و فقط برای پیادهروی و بازدید گردشگران استفاده میشود.
علی اصغر حیدری پیمانکار و مرمتکار سیکاپل با بیان اینکه سیکاپل جویبار از ۱۰ سال پیش تخریب شده است، گفت: به مدت ۶ سال است که در حال تعمیر و بازسازی این پل هستیم.
وی علت طولانی شدن زمان بازسازی و مرمت این پل را دریافت بودجه قطره چکانی عنوان کرد.
حیدری خاطرنشان کرد: متاسفانه یک سری تغییرات مانند سیل در طول سالیان گذشته و به غلط مرمت کردن این پل، موجب آسیب و تخریب بیشتر این بنا شده است.
وی از مسئولین مربوطه خواست با لایروبی و جمع آوری نخاله هایی که مانع ورودی و خروجی آب می شوند, از تجمع آب و تخریب پایه ها و ستون های پل جلوگیری نموده و با پاکسازی اطراف, این پل نمود بیشتری پیدا نماید.
ارسال دیدگاه