جویبار میزبان هفتمین جشنواره گل نرگس

جویبار میزبان هفتمین جشنواره گل نرگس

از اول دی ماه، شهرستان جویبار میزبان هفتمین جشنواره گل نرگس خواهد بود؛ جشنی که با عطر دل‌انگیز این گل زیبا، دل‌ها را شاد و روح‌ها را تازه می‌کند. در این جشنواره، نه تنها زیبایی‌های گل نرگس به نمایش گذاشته می‌شود، بلکه فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های کشاورزی و فرهنگی این منطقه نیز فراهم می‌آید.

به گزارش نسیم آوا, گل نرگس یکی از زیباترین و خوشبوترین گل‌های موجود در طبیعت است و بوی گل نرگس بسیار خوش و دلنشین بوده و به همین سبب افراد زیادی مایل به خرید آن هستند.شهرستان جویبار با سطح زیر کشت ۶۶ هکتار، بالاترین سطح کشت گل نرگس استان مازندران را به خود اختصاص داده است و برای هفتمین سال متوالی جشنواره گل نرگس در جویبار برگزار می‌شود.

عبدالله رحیمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار در گفت و گو با خبرنگار نسیم آوا با بیان اینکه این جشنواره به عنوان نماد و ظرفیت بخش کشاورزی شهرستان جویبار به نام گل نرگس نامگذاری شده است، گفت: با استقبالی که اعضای شورا و دهیار و اهالی روستای کرکلای جویبار از برگزاری این جشنواره داشته‌اند، میزبانی و مدیریت و اجرای این جشنواره همچون سال‌های گذشته در مزارع گل نرگس روستای کردکلای جویبار برگزار می‌شود.

وی افزود: کار با ngoها و تشکل‌های مردمی در داخل روستا انجام می‌شود.مدیر جهاد کشاورزی جویبار با اشاره به اینکه این شهرستان بالاترین سطح کشت گل نرگس استان مازندران را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: ۶۶ هکتار از زمین‌های شهرستان جویبار به کشت گل نرگس اختصاص دارد که ۷۵ درصد آن در روستای کردکلا است.

وی متوسط تولید این گل را در هر مترمربع ۲۵ شاخه برشمرد و گفت: تولید حدود ۱۵ میلیون شاخه در سالجاری پیش بینی می شود.رحیمی با بیان اینکه زمان برداشت گل نرگس از نیمه دوم آذرماه شروع و تا پایان دی ماه ادامه دارد، گفت: بعد از برداشت به بازار گل تهران ارسال می شود.

ثبت دبیرخانه جشنواره گل نرگس در کردکلا

وی میزان تولید پیاز در شهرستان را به طور متوسط ۲۵ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: میزان اشتغالزایی در پرورش این گل ۸ نفر کارگر فصلی و یک نفر به صورت دائمی در هکتار می باشد که میزان اشتغالزایی در شهرستان جهت پرورش گل نرگس حدود ۶۰ نفر به صورت دائمی و ۴۸۰ نفر به صورت فصلی تخمین زده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار از ثبت دبیرخانه جشنواره گل نرگس در شهرستان جویبار و روستای تاریخی و گردشگری کردکلا خبر داد و اظهار کرد: روستای کردکلا علاوه بر اینکه بالاترین سطح کشت گل نرگس در جویبار را دارد، دارای ۲۵۰ هکتار آبندان و آثار تاریخی بوده و مکان خوبی برای گردشگران به شمار می‌رود.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره در اوج برداشت گل نرگس برگزار می‌شود، تصریح کرد: مطمئناً این جشنواره همانند سال‌های گذشته بهره‌وری اقتصادی بسیار خوبی برای نرگس کاران به بار می‌آورد.
وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های متنوع در این جشنواره بیان کرد: در کنار غرفه‌های گل نرگس، صنایع غذایی و صنایع مرتبط با بخش کشاورزی نیز در این جشنواره حضور دارند.رحیمی خاطرنشان کرد: به منظور ثبت ملی این جشنواره، مکاتبات از طریق وزارت جهاد کشاورزی انجام و طرح‌های توجیهی نیز ارسال شده است.

قدیمی‌ترین نرگس‌زار ایران

معصومه حیدرقلی نژاد، کارشناس مسئول زراعت و باغبانی گفت: گل نرگس از خانواده نرگسیانAmaryllidaceae و تیره Narcissus می‌باشد. گیاهی دائمی و پیازدار بوده پیازهای آن درشت و دارای ورقه‌های فلسی یا مطبق می باشد. به عبارت دیگر پیاز آن می‌تواند چندین سال متوالی گل دهد و گل آن همه ساله درشت تر می شود.
وی افزود: گلهای نرگس به رنگ سفید، زرد، نارنجی، کم پر و پُر پر هستند و برگهای این گیاه از بن ریشه بصورت صاف یا شیاردار بیرون می‌آیند و در طول ساقه قرار می‌گیرند.حیدرقلی نژاد ادامه داد: نرگس‌ها به اندازه‌های مختلف یافت می‌شوند و شاید آسانترین و مطمئن‌ترین پرورش از میان خانواده تمام گلها هستند و برای افراد مبتدی در باغبانی ایده‌آل است.
وی خاطرنشان کرد: پیاز و برگها حاوی کریستالهای سمی هستند که فقط حشرات اصلی می‌توانند بدون آسیب رساندن به آن از آن مصرف کنند هر چند ممکن است جانوران آنها را از زیر خاک بیرون بیاورند.
کارشناس مسؤول زراعت و باغبانی خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت گل نرگس در دنیا بالغ بر ۶۴۰۰ هکتار و در ایران ۹۰۰ هکتار می باشد که بعد از کشور انگلستان و هلند سومین کشور تولید کننده دنیا محسوب می شود.
وی استان های تحت کشت این محصول را فارس و خوزستان ذکر کرد و افزود: استان مازندران رتبه سوم و در سطحی بالغ بر ۱۰۰ هکتار عمدتا در شهرستان های جویبار، ساری، بهشهر و چالوس کشت می شود.حیدرقلی نژاد با بیان اینکه قدیمی‌ترین نرگس‌زار ایران و زادگاه اصلی آن متعلق به شهرستان بهبهان است، گفت: استانهای فارس و خوزستان در جایگاههای بعدی قرار دارند. وی افزود: گل نرگس را می توان در دشتها و کوهپایه های زاگرس در استانهای ایلام، لرستان، خوزستان، فارس، کهگيلویه و بویر احمد مشاهده کرد.

خواص نرگس

این کارشناس خواص درمانی گل نرگس را خشكاننده و زداينده و شستشو دهنده ، درمان ورم و جوش و مفید برای افسردگی عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه ماه‌های مرداد و شهریور بهترین زمان برای کشت نرگس هستند، اظهار کرد: اگر چه پیازها باید تا ماه مهر کشت شوند، ولی تا آبان ماه قابل کشت هستند.
وی تصریح کرد: نرگس گیاهی کم ¬آب¬بر است و اراضی که از زهکشی مناسب برخوردار و بافت خاک لومی باشد مناسب ترین زمین جهت کشت می باشند و حداقل حدود ۴ ساعت در طول شبانه روز به نور دسترسی داشته و پیازها حدود ۱۷-۱۵ هفته در معرض دمای ۵-۰ درجه سانتی¬گراد قرار گرفته باشند تا گل انگیزی در گیاه به نحو مطلوبی صورت گیرد. دمای روزانه ۱۸.۵ و شبانه ۱۲ درجه سانتی¬گراد منجر به افزایش طول دوره گلدهی در نرگس می شود. نگهداری پیاز در محل تاریک و در جای خنک در دمای کمتر از ۱۲ درجه سانتی گراد مناسب می باشد. پیازها ضدعفونی و سپس کاشته می شود.
حیدرقلی نژاد میزان پیاز مورد نیاز برای کشت در یک هکتار را ۳ تن و با فاصله ردیف ۱۰۰ سانتی متر و فاصله روی ردیف ۵۰ سانتی متر عنوان کرد.
به گزارش نسیم آوا، کاشت گل نرگس به آبیاری، کود، سم و مراقبت به‌خصوصی نیاز ندارد و در مقایسه با محصولات زراعی دیگر بدون دردسر و پرمنفعت است و با ایجاد صنایع تبدیلی در کنار تولید گل نرگس، میتوان به درآمد بیشتری دست یافت.

 


ارسال دیدگاه